Sølvi Palesa Gulbrandsen

Jeg har vært på livets reise i 41 år, og har gjennom disse årene vært på søken etter å erfare nye sider ved meg selv i møte med andre medmennesker og verden vi lever i. Når jeg ser tilbake på alle valgene jeg har gjort, ser jeg den røde tråden og alle brikkene som faller naturlig på plass. Hele veien fra jeg var liten, har jeg vært på søken etter å tilegne meg de egenskapene jeg trenger for å kunne skape det jeg nå ønsker å dele med verden.

Før jeg tok et dypdykk i menneskekroppens anatomi og fysiologi ved Norges idrettshøyskole, jobbet jeg blant annet som frivillig i Afrika og som reiseleder i Spania, og ønsket å utforske alle verdens hjørner fordi jeg visste at det alltid var noe nytt å lære om meg selv i møtet med andre visdommer og kulturer. Etter dette har jeg dedikert videreutdanningen min gjennom ulike retninger til å forstå hvordan vi kan optimalisere forholdene kroppen vår trenger for ha det best mulig i hverdagen. Gjennom mange års meditasjonspraksis, yogalærer- og Reiki Master utdanning, har jeg fått kjennskap til ulike kraftfulle verktøy som påvirker mine valg og mitt syn på tiden vi lever i.

Nå er det endelig klart for å sette alle brikkene sammen i en herlig mashup, som skapes sammen med Tone Mari Bjøreng. Hun som veiledet meg til å erfare min storhet gjennom meditasjon og overgivelse for omtrent 20 år siden. Jeg gleder meg til disse magiske øyeblikkene neste høst.

Fotograf Dagmar Lovise Ånerud 

Tone Mari Bjøreng

Tone Mari har vært på Livets reise i 64 år, hvorav de siste 30 har vært styrt av sjelens energi som er inspirert av kreativitet og psykologi. Det er har vært en kontinuerlig søken etter indre fred og reisen har inkluderte fordyping i barnehagepedagogikk, teater for barn, taiji og qigong og en meditasjonsform kalt Ascension. Alle temaene er studert tilstrekkelig til å kunne dele det med andre og hun har hatt stor glede av studiene og undervisningen. Nå gleder hun seg til å dele sin nysgjerrighet på det å være (med)menneske med deg som deltaker på retreaten på Villa Dorothea.

I delen Livets reise inviterer vi til å reflektere over hverdagene vi lever, og kanskje få noen nye perspektiver på oss selv i møtene med våre medmennesker. Jeg skal lede denne delen av vår felles reise. Jeg har i årevis vært nysgjerrig på det å være menneske, og for meg handler livet om å modnes. Derfor takker jeg mine medmennesker, barna mine og de hundene jeg har vært så heldig å ha samspilt med underveis. Alle har de vært, og er mine beste læremestere. Hva er viktig for deg nå? Hva trenger du, og hva ønsker du mer av? Hvilke rom kan vi få tilgang til i oss selv ved å lytte, til oss selv og til hverandre? Jeg gleder meg.

Les mer om hva du vil lære her