Ordet reiki er japansk og betyr universell livskraft. Reiki er en høyfrekvent, livgivende energi som gjennomstrømmer alt og alle. Reiki styrker kroppens selvhelbredende evner, og virker balanserende på alle plan (fysisk, emosjonelt og åndelig).

Reiki er en behandlingsform basert på urgammel visdom. På 1920-tallet ble den gjenoppdaget av japaneren Dr. Mikao Usui. Han var på jakt etter en metode der han kunne behandle seg selv og andre for kroniske ubalanser, plager og sykdommer både på et indre «åndelig» og emosjonelt plan, og det fysiske, kroppslige planet. Etter lang tids leting fikk han innsikt i hvordan han kunne overføre den helbredende livsenergien via hendene sine.

Hawayo Takata videreførte reiki-metoden til Hawaii etter å ha erfart dens helbredende virkning på kroppen. Der lærte hun opp 22 Reiki-mestere som bidro til at reiki ble utbredt i hele verden.

Virkningen av reiki er svært individuell og varierende, og kan oppleves forskjellig fra person til person. Energien kan ikke manipuleres av reiki-terapeuten, men går dit vi trenger den mest. Reiki er en helhetlig behandling uten bivirkninger som understøtter andre alternative og tradisjonelle behandlingsformer. Energien jobber med de største ubalansene på årsaksplan, ikke på symptomene. Det stilles ingen diagnose ved en reikibehandling.

Behandlingen foregår ved at mottakeren ligger fullt påkledd på en benk, gjerne med et pledd over seg. Terapeuten legger varsomt hendene på ulike punkter på kroppen og på hodet. Reiki strømmer fra terapeutens hender over til mottakeren. Energien kan kjennes som en svak «kribling», eller en behagelig varme fra terapeutens hender. Mange føler seg svært avslappet og søvnig under en reikibehandling. Hvis ønskelig, spilles det beroligende musikk som fremmer ytterligere avspenning.

Reiki kan gjerne kombineres med andre behandlingsformer, som for eksempel massasje og steinterapi, for optimal effekt og velvære.

1 times reikibehandling gir samme fysiologiske effekt som 3-4 timers dyp søvn.

En behandling varer i 60 minutter og koster kr. 800,-